BYAC

Brussels Young Adult Choir

 

Een voorbeeld van het Brusselse culturele dynamisme

met een hoge muzikale ambitie

BYAC, het Brussels Jong Volwassenenkoor, opgericht in september 2021, is een amateurkoor van hoog niveau van jongvolwassenen uit Brussel. De organisatie van het koor, gaande van het huren van repetitieruimte tot het kiezen van een dirigent, het kiezen van het repertoire en het organiseren van concerten, wordt door de zangers zelf ter hand genomen.

Tweetalig en samengesteld uit zangers van 25 tot 35 jaar, verkent het koor a capella koormuziek variërend van renaissance, romantisch en hedendaags repertoire tot moderne popsongs. Ons enige criterium is dat we houden van de muziek die we zingen, en dat we ervan overtuigd zijn dat ons publiek er ook van zal houden!


 

Artistieke leiding

Johannes Dewilde

 

Johannes Dewilde

Naast dirigent, musicus (trompet en cornet) en gepassioneerd docent, is Johannes Dewilde ook een getalenteerd jong koordirigent. Opgeleid aan verschillende conservatoria in Vlaanderen, doceert hij aan de Kunstenacademie GO! en aan deArteveldehogeschool (Gent). Momenteel is hij vaste dirigent van het kinder- en jongerenkoor Panta Rhei, het concertkoor Endless Voices van de Arteveldehogeschool en de (inter)nationale koren Amaranthe en het vocaal ensemble Sævus (waarmee hij meerdere gouden medailles won op de Wold Choir Games 2022). Hij is vanaf het allereerste begin betrokken bij het creatieve proces van BYAC en leidt de repetities sinds september 2021.


 

Zangers

Brusselaars van 25 tot 35 jaar

 

Sopraan I

Esther Bustillo
Julie Champenois
Joke Krekels

Alt I

Sofie Buysse
Anna Pontalti
Charlotte Poulussen
Katrien Roebben

Tenor I

Jonathan Brulein
Ruben Goriely
Simon Verboomen

Bas I

Noé Vandevoorde
Juriaan Vanmechelen
Mathieu Willard

Sopraan II

Ugnė Jurelevičiūtė
Sara Krekels
Alix Lafère
Astrid Van Wilder

Alt II

Véronique Bidée
Sophie Clément
Eloïne Philippe

Tenor II

Mad Barbez
Mathias Corentin
Samuel Desguin
Fabian Hoffman
Matthis Perreaux

Bas II

Korneel Debaene
Samuel Duvivier
Guillaume Morauw
Mathieu Vandevoorde

Wil je bij ons komen zingen?

Wil je graag zingen in een jong, dynamisch en uitdagend amateurkoor? Ben je (ongeveer) tussen de 25 en 35 jaar oud, ben je bereid om hard aan je partituren te werken voor de repetities en ben je twee donderdagavonden per maand beschikbaar? Aarzel niet om contact met ons op te nemen (info.byac@gmail.be) om de beschikbaarheid aan onze pepiters te leren kennen en meer te weten te komen over onze audities!


 

Concerten

volgende data

 

Aankomende concerten

Save the date!

Ons volgende concert zal plaatsvinden op 22 april 2023!

Voorbije concerten

2022 06 05


 

Opnames

 

NL