BYAC

Brussels Young Adult Choir

 

Een voorbeeld van het Brusselse culturele dynamisme

met een hoge muzikale ambitie

BYAC, het Brussels jongvolwassenenkoor, werd opgericht in september 2021 en is een amateurkoor van hoog niveau. De volledige organisatie van het koor, gaande van het huren van repetitieruimtes tot het kiezen van een dirigent en het organiseren van concerten, wordt door de zangers zelf ter hand genomen.

Tweetalig en samengesteld uit zangers van 25 tot 35 jaar, verkent het koor a cappella repertoires van renaissance over romantiek tot hedendaags, en zelfs enkele popcovers passeren de revue. Het enige criterium is dat het koor een connectie maakt met de muziek die ze zingt, of dat nu komt door prachtige harmonieën of grensverleggende uitdaging. BYAC is er van overtuigd dat deze passie het publiek zal bereiken en bekoren!


 

Artistieke leiding

Johannes Dewilde

 

IYPh_Johannes_DSC03390

Johannes is een gepassioneerde koordirigent, musicus en docent afkomstig van Gent, België. Hij genoot zijn professionele opleiding aan verschillende conservatoria in Vlaanderen en behaalde twee masterdiploma's: koordirectie en muziektheorie - contrapunt, en een Bachelor podiummusicus, optie trompet/hoorn. Als docent geeft hij les aan de Kunstacademie GO! in Gent in de vakken koor, koordirectie en culturele muzikale vorming. Van 2013 tot 2021 was hij verbonden aan de Arteveldehogeschool als docent in de bacheloropleiding leraar secundair muziekonderwijs. Ook heeft hij lesgegeven aan de Universiteit van Oost-Finland (Joensuu).

Tijdens zijn opleiding tot dirigent, na masterstudies bij Luc Anthonis en Geert Hendrix, volgde hij lessen bij verschillende docenten, waaronder Dirk Brossé, David Anne, Marc-Michael De Smet, Florian Heyerick, Ludo Claessen, Jan Vuye, Patrick Peire, Louis Buskens (NL), Jard van Nes (NL), Aarne Saluveer (Estland) en Brady Allred (USA.) Sindsdien dirigeerde en coachte hij verschillende gerenommeerde (semi-) professionele koren en ensembles. Daarnaast werkt hij als koorcoach en als jurylid voor conservatoria, festivals (o.a. EMJ) en wedstrijden. Hij wordt eveneens regelmatig ingezet als docent bij diverse dirigeercursussen.

Naast het Brussels Young Adult Choir, leidt hij momenteel ook het jeugdkoor Panta Rhei, de Amaranthe-koren en het SAEVUS-vocaal ensemble, beide laatsten werden nationaal onderscheiden. Hij is gastdirigent van de Ghent Singers, een professioneel ensemble gevestigd in Gent. Hij dirigeert concerten in binnen- en buitenland (met name in Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk, Finland, enz.). Hij dirigeerde eveneens de openingsceremonie van de World Choir Games in 2021.

Johannes won prijzen zowel als muzikant en als dirigent. Bij Musica Eterna Rome, ontving hij de dirigentenprijs voor bijzondere prestaties. Bij CantaRode Kerkrade 2019 won hij de prijs voor beste dirigent.


 

Zangers

Brusselaars van 25 tot 35 jaar

 

Sopraan I

Sandrine d'Ursel
Alix Lafère
Hilde Van Belle

Alt I

Sofie Buysse
Julie Pieters
Anna Pontalti

Tenor I

Jonathan Brulein
Théau Izoard
Lianglin Zhu

Bas I

Tim Van Welden
Juriaan Vanmechelen
Mathieu Willard

Sopraan II

Ugnė Jurelevičiūtė
Joke Krekels
Sara Krekels
Lien Saey

Alt II

Maria Barbossa
Lisa Gius
Eloïne Philippe
Katrien Roebben

Tenor II

Fabian Hoffman
Matthis Perreaux
Francesco Spina

Bas II

Korneel Debaene
Guillaume Morauw

Bij ons komen zingen?

Wil je graag zingen in een jong, dynamisch en uitdagend amateurkoor? Ben je (ongeveer) tussen de 25 en 35 jaar oud, ben je bereid om hard aan je partituren te werken voor de repetities die in het Engels gehouden worden en ben je twee donderdagavonden per maand beschikbaar? Aarzel niet en vul dit formulier in om ons je interesse kenbaar te maken en dan contacteren wij je voor de volgende auditieronde!


 

Concerten

volgende data

 

5 mei 2024

Te Sint-Anna kapel, 1160 Brussel

Doorheen de eeuwen worden componisten geïnspieerd door emoties en poëzie! Benieuwd naar ons nieuwe repertoire? Kom naar ons luisteren in de prachtige akoestiek van kapel Sint-Anna en boek uw tickets hier

Save The Dates!

30 mei 2024

in Brussel

Een concert samen met onze koorvrienden van Viermaliks! Meer informatie volgt later ;) Viermaliks! Le détail des informations pratiques arrivera bientôt 😉

2 juni 2024

in Mechelen

Een concert samen met onze koorvrienden van Viermaliks! Meer informatie volgt later ;) Viermaliks! Le détail des informations pratiques arrivera bientôt 😉

Voorbije concerten

Kerstconcert

20 december 2023

Saint-Luc ziekenhuis

Op 20 december hebben we het genoegen om een concert te geven in het Saint-Luc ziekenhuis. We zingen voor het verplegend personeel en de patiënten die allemaal een ontspannende pauze verdienen.

In Memoriam

25 oktober 2023

om 20u, in Leuven

BYAC in samenwerking met het Vlaams Radio Koor en vocaal ensemble Viermaliks in een herdenking van Vlaams componist Vic Nees!

fb header
2022 10 23
2022 06 05


 

Steun ons

 

Schrijf een review over ons!

Hebt u onze beleving mogen ervaren? Deel uw mening en laat een publieke review achter op onze pagina!

Word onze vriend!

Bent u ons koor al genegen? Komt u graag naar onze concerten luisteren, maar wilt u nog meer voor ons doen?
Aarzel dan niet langer en word een 'vriend van BYAC'!

Met een jaarlijkse bijdrage van 50 euro ondersteunt u de werking van BYAC. In ruil krijgt u onze welgemeende dank en jaarlijks 2 vrijkaarten met voorbehouden plaatsen voor een concert van BYAC naar keuze. U wordt ook op de hoogte gehouden van onze concerten en projecten.

Bent u overtuigd? Dan volstaat het om 50 euro over te schrijven op de rekening van BYAC (BE63 7340 5462 0608)
met vermelding van: VRIEND + uw naam.

Het staat u uiteraard vrij om een hogere bijdrage te leveren. Wenst u hiervoor in ruil publiciteit naar aanloop van of tijdens onze concerten? Ook hier staan wij graag voor open. Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen op byac.info@gmail.com.


 

Opnames

 

NL